Depot aanvullen via automatische incasso

Wil je zeker weten dat jouw account nooit standby komt te staan als gevolg van onvoldoende saldo? Vul het saldo van jouw depot dan aan middels automatische incasso. Het enige waar jij voor hoeft te zorgen is voor voldoende geld op de rekening waarvan geïncasseerd wordt. Enkele dagen voorafgaand aan de incasso krijg je van ons bericht dat er een incasso gaat plaatsvinden.

Je regelt alles eenvoudig via het portal

 • Automatische incasso aanvragen
  Ga naar Mijn account – Financieel en klik bij Incassogegevens op Instellen.

 • Machtiging voor automatische incasso intrekken
  Ga naar Mijn account – Financieel en klik bij Incassogegevens op Machtiging intrekken

 • Rekeningnummer wijzigen
  Ga naar Mijn account – Financieel en klik bij Incassogegevens op Rekening wijzigen. Je trekt dan de huidige machtiging in en maakt een nieuwe aan.

De meest gestelde vragen over automatische incasso

 • Ik heb geen IBAN, kan ik dan gebruik maken van automatische incasso?
  Nee, dat is helaas nog niet mogelijk. Je zal het saldo in het depot zelf aan moeten vullen via de verschillende betaalmethoden die het PriPortal biedt.
 • Ik heb een buitenlands rekeningnummer, kan ik ook gebruik maken van automatische incasso?
  Je kunt alleen gebruik maken van automatische incasso wanneer je een IBAN rekening hebt die dat toestaat. In de meeste gevallen kan dat wel. Ook bij een rekeningnummer in een ander Europees land. Wil je meer zekerheid? Vraag het aan je bank of SEPA incasso mogelijk is of check het online via https://nl.ibancalculator.com/iban_validieren.html
 • Ik heb in het verleden een machtiging voor automatische incasso afgegeven voor PriOffice, wordt deze nu ook gebruikt voor de andere Pri-diensten?
  Ja, dat klopt. Het is mogelijk één machtiging af te geven op een account. Om het simpeler te maken zal die machtiging ook worden gebruikt voor de andere Pri-diensten. Wil je dit liever niet? Dan kun je eenvoudig de machtiging intrekken.
 • Kunnen alle kosten betaald worden via automatische incasso?
  Nee, sommige kosten worden apart in rekening gebracht. Als voorbeeld de borg van PriOffice, reserveringen voor flexplekken en zendingen van PriParcel.
 • Wat als ik het niet eens ben met een afschrijving?
  Wij adviseren om eerst contact met ons op te nemen, zodat we samen kunnen kijken of het bedrag wel/niet terecht is.
  Je kunt het bedrag laten terugboeken (storneren) via jouw bank. Dit kan in de meeste gevallen binnen een periode van 56 dagen / 8 weken.
 • Wat gebeurt er wanneer een incasso wordt gestorneerd?
  Dan krijg je automatisch bericht dat het gestorneerd is met het verzoek om het saldo zelf aan te vullen via de betaalmethoden in het portal. Wanneer aanvulling van het saldo uitblijft, zal je account op standby gaan en zullen de diensten (tijdelijk) worden stopgezet.
 • Kan ik de automatische incasso tijdelijk stopzetten?
  Nee, dat is niet mogelijk. Je kunt de machtiging alleen intrekken.
 • Ik kan geen automatische incasso aanvragen, hoe kan dat?
  Wanneer er twee keer een stornering is geweest binnen een bepaalde periode, dan kan er (tijdelijk) geen nieuwe machtiging worden aangevraagd. Dit kan weer na drie maanden nadat de laatste stornering heeft plaatsgevonden. Bij herhaaldelijk storneren kan PriServices besluiten dat een machtiging in het geheel niet meer mogelijk is.
 • Waarom is het bedrag steeds anders?
  Het bedrag dat wordt geïncasseerd is afhankelijk van de diensten die je afneemt en kan wisselen. Enkele dagen voordat de incasso plaatsvindt, krijg je daarover bericht.
 • Kan ik een maximum aangeven voor het te incasseren bedrag?
  Nee, dat is (op dit moment) nog niet mogelijk. PriServices probeert het aantal incassomomenten te beperken tot 1 keer per maand. Wanneer het depot een drempel bereikt zullen de lopende abonnementskosten worden geïncasseerd. Er zal nooit een hoger bedrag worden geïncasseerd dan nodig om de maandelijkse kosten te voldoen.

Vragen?

Heb je vragen over bovenstaande? Neem dan gerust contact met ons op door een support ticket aan te maken via het PriPortal.